sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Matkailua

Eilen lauantaina kävimme matkamessuilla matkaunelmia kehittelemässä. Tuliko niitä?

Meillä oli tarkoituksena käydä keskustelemassa Suomi-Bhutan seuran edustajan kanssa Bhutanista. Osastoa oli vaikeaa löytää ja melkein jo lakkasimme etsimästä

Kiersimme aluetta ja tutustuimme mm. Vietnamin osastoon. Vietnamiin on tarjoilla monenlaisia matkoja, Hanoi, Hoi An, Ho Chi Minh City, Nha Trang, Mui Ne, joogaa, luostarikäyntejä, meditaatiota munkkiluostarissa, mutakylpyjä, Mekongjoen risteilyä. Voi olla, että jokin niistä on vuorossa syksyllä tai talvella 2015. Nyt pitää hetki miettiä, mitä haluaa Vietnamissa tehdä ja nähdä. Sen jälkeen voi päättää, kenen matkalle lähteä.

Matkalaukkuja oli myytävänä ja ostin punaisen vedettävän lentolaukun 69 eurolla. Posti tuo sen kotiin parin viikon kuluessa. Näppärä nahkainen laukku/reppu tarttui myös matkaan hintaan 40 euroa. Matkamuistot on siis ostettu tältäkin matkalta.

Mielenkiintoinen matkatoimisto järjestää teemamatkoja Keski-Amerikassa, Jaakkola tours. Yritys toimii Nigaraguasta käsin. Matkojen teemat olivat kiinnostavia: kalastusta, kahvia ja käsitöitä, rommia ja sikareita, jne. Keski-Amerikkaan emme ole ajatelleet lähivuosina matkustaa, mutta nyt pitää kuulostella tarkemmin, mistä siellä oikein on kyse.

Lopulta löysimme Suomi-Bhutan seuran osaston ja pääsimme juttusille suomalaisen kaverin kanssa. Hän on matkustanut useaan otteeseen Bhutaniin ja tietää maasta paljon. Saimme muutaman hyvän vinkin maaliskuun matkallemme.
Matkamme kohteita Bhutanissa.
Istuimme hetkeksi alas kuohuviinilasien kanssa ja selkäni takana oli Suomi-Portugali yhdistyksen osasto. Kävin juttelemassa mukavan rouvan kanssa ja pienen keskustelun jälkeen teimme ennakkovarauksen seuran järjestämälle Lissabonin matkalle toukokuussa. Varaus ei ole sitova ja meillä on maaliskuulle asti aikaa harkita. Lissabon on kyllä yksi niistä Euroopan kohteista, joissa emme ole käyneet ja jonne olemme ajatelleet mennä. Matkaohjelma sisältää mm. raitiovaunukierroksen sekä kohtuullisesi omaa aikaa.

Lopuksi moikkasimme tuttuja Söderskärin Majakan osastolla ja tapasimme Olympia Kaukomatkatoimiston osastolla Tansanian safarin oppaamme Minnan. Minna jatkaa edelleen oppaana safareilla ja myös Kiinassa, jossa hän on asunut.

Olimme ajatelleet mennä lounaalle jonnekin messkukeskuksen ulkopuolelle. Pakkanen (ja laiskuus) kuitenkin aiheutti sen, että söimme messukeskuksen kuppilassa makkarat ja salaatit kyytipoikana tumma olut.

Matkareisumme kesti tällä kertaa vajaat kuusi tuntia eikä jet lag ehtinyt iskenyt. Kotona luimme innolla mukaan tarttuneita matkaesitteitä, Amazonas, Kuuba, Aruba, Indonesia, jne. Kumpa olisi enemmän lomaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti